/ Окръжен съд-Добрич
30-годишен мъж ще остане в ареста, след като състав на Окръжен съд-Добрич потвърди наложената му от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Добричлия, осъден за сводничество във Франция, остава задържан под стража

Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 8 октомври т.г., в условията на повторност, е шофирал след употреба на наркотици, придобити преди това без надлежно разрешително.

За първото деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок  от 1 до 5 години и глоба от 500 до 1500 лева, а за второто глоба до 1000 лева. Разследваните престъпления са извършени в изпитателния срок на предходно осъждане на мъжа за шофиране след употреба на наркотици.
 
Измениха мярката за неотклонение на крадец от арест в подписка

Окръжен съд e намерил, че към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към предявените му обвинения. Съдът отбелязва, че и двете разследвани деяния се характеризират с висока степен на обществена опасност, като едното от повдигнатите обвинения срещу мъжа е за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества, при условията на повторност.

Съобразявайки това, съдебният състав e счел, че е налице реална опасност както от укриване на обвиняемия с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия, така и от извършване на друго престъпление.
 
Определението на Окръжен съд е окончателно.