/ / ThinkStock/Getty Images
Окръжният съд остави без уважение молбата на мъж от Добрич за изменение на наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. 41-годишният Демирел Я. е задържан през юни т.г. от френски власти с искане да изтърпи 4-годишна ефективна присъда.

Измениха мярката за неотклонение на крадец от арест в подписка

Във Франция българският гражданин е бил осъден задочно, след като е признат за виновен в тежка форма на сводничество с няколко съучастници, с множество пострадали лица и с цел набавяне на доход от проституирането на жертвите.

Присъдата е постановена през март 2013 г. от Окръжен съд - Марсилия, а през май 2014 г. мъжът е бил обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест.

В проведеното у нас съдебно производство е уважено желанието на мъжа да не бъде предаван на френските власти, а да търпи наказанието си в български затвор. Присъдата му ще бъде приведена в изпълнение след приспособяването й към нашето законодателство.

10 месеца затвор за мъж, държал наркотици с цел разпространение

Процедурата не е приключила, тъй като френските власти не са изпратили поисканите материали по съдебната преписка.

Въпреки забавянето, Окръжен съд отказа да измени наложената на мъжа най-тежка мярка, с мотива за вида на престъпните деяния, размера на наложеното му наказание, както и с необходимостта от обезпечаване на неговото присъствие в производството по привеждане на присъдата му в изпълнение.