/ Дарик Добрич
От ПП "Възраждане" поискаха оставката на народния представител
Обвинение в заплаха и обида ще повдигне срещу народния представител от НФСБ Йордан Апостолов земеделският производител от село Славеево Евгени Минчев. На специална пресконференция в Добрич Минчев оповести намерението си в присъствието на председателя на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов и членове на местното ръководство на партията.

Инцидентът се е случил на 27 август. По думите на Минчев обаче напрежението между него и депутата датира от години. „Поне от три години има косвен и пряк тероризъм от фирмите на Апостолов върху мен” - оплака се потърпевшият и припомни случая от 4 февруари тази година, когато в неговия стопански двор избухна пожар, в който загинаха 44 крави, 3 телета и бяха унищожени 200 бали фураж, 300 метра покривна конструкция и трактор.

Според разказа му, отпадните води от рибарника на депутата, се изливали често в съседните имоти. За поредния случай на наводнение  Минчев подал сигнал до РИОСВ-Варна. По време на проверката от страна на инспекторите, депутатът дошъл на мястото и започнал да заплашва Минчев „Ще те закопая и никой няма да те намери” - с тези думи според земеделеца Апостолов публично го заплашил. 

Народният представител посегнал и физически на Минчев като скъсал фланелката му. След подаден сигнал на тел. 112 дошли полицаи и депутатът коренно променил поведението си, разказа още Минчев. Резултатът от проверката на РИОСВ – Варна обаче и до момента не бил известен на потърпевшия.Той бе категоричен, че ще търси правата си по съдебен път.

Пред медиите Костадин Костадинов - председател на ПП „Възраждане” обяви, че за случая вече е сезирана Софийска градска прокуратура, където ще се извърши проверка заради имунитета на депутата.„Когато един представител на управляващото мнозинство се държи като престъпник, той трябва да си понесе съответната наказателна отговорност, а първо да понесе политическа отговорност,т.е. да подаде оставка”, категоричен бе Костадинов.

По думите му, конкретният случай не бил прецедент, а рецидив. „Когато държавата се управлява от престъпници, обществото е престъпно и хората нямат доверие в институциите.Тези хора ни тикат към гражданска война и извънредно положение”, заяви Костадинов.

Потърсен за коментар по случая, Йордан Апостолов сподели гледната си точка пред Дарик от Виена, където в момента се намира на лечение. Той определи инцидента като дребно недоразумение, за което голяма част от вината според него е на Евгени Минчев. „Не съм го удрял, само го хванах за тениската и тя се скъса” – разказа народният представител.

По думите му, след спречкването около 40 минути двамата с Евгени Минчев са обхождали терена, за да видят откъде има изтичане на води в стопанския двор и потърпевшият не е имал намерение да се оплаква и да търси правата си по съдебен път.

„Евгени много пъти ме е молил за услуги и винаги съм се отзовавал. Полицията в Славеево е вдигнала ръце от него, защото винаги се забърква в неприятни ситуации и непрекъснато се жалва.

Докато обръщаме внимание на глупости, държавата ни няма как да върви напред” – коментира още Апостолов. На призива на Костадин Костадинов да подаде оставката си като народен представител той отговори, че не го познава и определя атаката срещу него като черен пиар.
 
Председателят на „Възраждане” обяви още, че от партията събират сигнали за нарушения от страна на общинската администрация на Добрич, за бездействието на общинското ръководство по водния проблем в града и други административни нарушения, за които ще бъде сезирана прокуратурата.

„Добрич се разпада по шевовете. Никога Добрич не е бил управляван от по-некадърен и по-некомпетентен човек за 140 години история на града. Точно поради тази причина пък и не само заради нея ние искаме оставката на кмета Йордан Йорданов”, категоричен бе Костадинов.