/ Дарик Добрич, архив
Кръгла маса на тема “Нужди и нагласи за водене на самостоятелен живот на деца и младежи, лишени от родителски грижи” ще се проведе в Добрич от 10.00 до 12.00 ч. в бизнес-залата на Общината.

Инициативата е на Сдружение ИДЕА, създало Социалната чайна във Варна, което от скоро стартира менторска програма за деца и младежи от ЦНСТ и в Добрич.

Сдружението ще представи резултатите от подготвителния етап на програмата, а именно идентифицирането на основните предизвикателства, пред които са изправени децата и младежите в социалните институции при предстоящото им напускане.

С доклада още специалистите ще предложат и дейности, които да подпомогнат нагласите и уменията на младежите за самостоятелен начин на живот след дома. Целта на събитието е да насочи общественото внимание към положителното развитие и социализация на младежите и децата.
 
Кръглата маса е отворена за всички съмишленици и потенциални партньори. Покана за участие е отправена към представителите на местната администрация, експерти от Закрила на детето, служители в ЦНСТ, представители на бизнеса и неправителствения сектор в града. 
 
Сдружение ИДЕА вижда началото на усилията в създаване на местна доброволческа общност, която да осъществява седмична работа с децата от ЦНСТ. Идеята е да бъдат редовно провеждани заниманителни и обучителни дейности, които да помогнат на младежи да овладеят умения и нагласи за пълноценен независим живот.