ДКЦ 1 Добрич
ДКЦ 1 Добрич / netinfo

Общото събрание на ДКЦ-1 ООД одобри предложението на управителя д-р Мариян Ананиев за закупуване на нов газов котел за здравното заведение.

Искането бе подкрепено и от Общинския съвет на Добрич на сесията през юли. Съветниците дадоха одобрение да се използват средства на стойност до 62 000 лева за преустройството на инсталацията.

ДКЦ-1 има спешна нужда от нов газов котел. Старият е от 1992 година. Тогава са били сложени два, но единият по-късно е бракуван. Работещият в момента котел е претърпял основен ремонт през 2015 година, като е дадено предписание, че трябва да работи само още два сезона.

Д-р Ананиев заяви, че здравното заведение ще търси изгоден вариант за закупуване на новата техника въможно най-скоро.

ДКЦ-1 Добрич ООД е разположен в четириетажна сграда със застроена площ от 3 454 кв.м. Центърът отдава под наем лекарски кабинети и манипулационни на 40 общопрактикуващи лекари с индивидуална и групова практика, има договори за наем с аптека, кафене, фитнес зала, автоклуб и заведение за обществено хранене. Разполага със собствена стерилизационна и складови помещения; сектор по образна диагностика и по рехабилитация; клинична лаборатория, операционен сектор за еднодневна хирургия с 10 легла; ортопедичен кабинет и дежурен кабинет за неотложна помощ с манипулационна и стая за почивка.