ДКЦ 1
ДКЦ 1 / Дарик Добрич
Ръководството на Диагностично-консултативен център – 1 в Добрич настоява за смяна на част от отоплителната инсталация в здравното заведение. Управителят д-р Мариян Ананиев внесе в Общината искането. То бе подкрепено от съветниците, които гласуваха кметът като представител в Общото събрание да гласува положително за купуването на новата техника.
 
ДКЦ-1 има нужда от нов газов котел. В момента работят два, които са на 24 години и създават проблеми. Изчислено е, че новият ще струва 51 600 лева без ДДС. Съветниците дадоха одобрение да се разходват средства на стойност до 62 000 лева за преустройството на инсталацията.
 
На 14 август от 14.00 ч. ще се проведе Общо събрание на ДКЦ-1 ООД, на което ще се дискутира и гласува предложението на д-р Ананиев за купуване на нов газов котел.
 
ДКЦ-1 Добрич ООД е разположен в четириетажна сграда със застроена площ от 3 454 кв.м. Центърът отдава под наем лекарски кабинети и манипулационни на 40 общопрактикуващи лекари с индивидуална и групова практика, има договори за наем с аптека, кафене, фитнес зала, автоклуб и заведение за обществено хранене. Разполага със собствена стерилизационна и складови помещения; сектор по образна диагностика и по рехабилитация; клинична лаборатория, операционен сектор за еднодневна хирургия с 10 легла; ортопедичен кабинет и дежурен кабинет за неотложна помощ с манипулационна и стая за почивка.