/ Дарик Добрич
Несъгласие с позицията на мнозинството от общинските съветници на Добрич, които са отхвърлили предложението на ВМРО за създаване на Общински фонд „Подпомагане на родители на новородени или осиновени деца от Община град Добрич” изразиха в изявление до медиите общинските съветници от ВМРО Тихомир Маринов и Пламен Николов.
 
ВМРО-Добрич увеличава присъствието си в националното ръководство

„За съжаление на сесията на Общински съвет-Добрич, проведена на 23 април с целенасочените усилия на определени съветници от различни партии от политическото пространство идеята на ВМРО бе успешно бламирана. Категорично не можем да приемем и да се съгласим с несъстоятелните аргументи за дискриминация по образователен признак. Дискриминацията означава отнемане на права.

Стимулирането на хора с по-големи възможности и потенциал не е дискриминационно отношение” - се казва в изявлението на общинските съветници от ВМРО. Те припомнят, че Добрич има успешна практика с общински фондове, които са с точно определена насоченост като фонд „Здраве” и фонд „Инвитро”.

Маринов и Николов подчертават, че „в цял свят, във всички сфери се стимулират можещите хора, тези които инвестират в собственото си развитие и с възможностите си са в по-голяма степен полезни за обществото. Още повече, когато местната общност има нужда от тях”.
 
„Със сигурност нищо добро не очаква опустяващия ни  град с подобни народни избраници, които провалят предложение за стимулиране на знаещите и можещите, избрали именно Добрич за място, където да родят и отгледат децата си.

Ефектът от това гласуване ще е само един - младите хора имат още един аргумент да търсят реализация извън Добрич” - се казва още в изявлението на местните парламентаристи.

Те са категорични, че няма да се откажат от идеята за създаване на общински фонд за стимулиране на отговорните и образовани родители и ще внесат правилника за ново обсъждане в Общинския съвет.