Общински съвет Добрич
Общински съвет Добрич / Дарик Добрич
Общински съветник пита кмета на Добрич открита ли е процедура за избор на финансираща институция за доизграждането на жилищен блок "Добрич". Питането е внесено от Зорница Михайлова от групата на ГЕРБ. Тя е председател на Постоянната комисия по законност и обществен ред. Питането бе разпратено до медиите от администрацията на Общинския съвет по искане на председателя Иво Пенчев.

Михайлова настоява за отговор на предстоящата сесия на 23 април. Тя иска кметът да поясни дали, след като на заседанието на 26 февруари т.г. ОбС взе решение да се тегли краткосрочен кредит за довършване на блока, е започнала процедура по избор на финансираща институция и ако не е - какви са причините за това.

Припомняме, че съветниците решиха Община Добрич да изтегли краткосрочен кредит в размер на 600 000 лева, за да се финансира довършването на блок „Добрич“. Съветниците одобриха пределната прогнозна стойност на обществената поръчка да бъде на база на по-ниската направена пазарна оценка - 3,2 млн. лева. Това се случи след като от администрацията предложиха да завършат блока чрез дългосрочен заем за над 2 млн.лева, но това не бе прието от Общински съвет.