/ ThinkStock/Getty Images
Кметът на община Добричка Соня Георгиева инициира кампания за събиране на дарения в помощ на бедстващите след земетресенията в Турция, съобщава местната управа на сайта си.

В сградата на общинската администрация на ул. „Независимост“ 20 в Добрич е разкрит пункт, където граждани и фирми могат да оставят нови, топли дрехи, постелъчен инвентар, пакетирани храни, хигиенни материали. На 22 февруари, когато е следващото редовно заседание на местния парламент, Соня Георгиева ще внесе предложение за предоставяне и на финансова помощ от бюджета на община Добричка.

10-годишен син на свещеник дари пари от касичката си за пострадалите в Турция

Община Крушари също апелира жителите да помогнат на пострадалите от природната стихия вчера, съобщи Димитрина Петрова, директор на дирекция „Регионално развитие и хуманитарни дейности“.

Всеки делничен ден в сградата на общината се приемат неизползвани вещи от първа необходимост – одеяла, шапки, ръкавици, топли дрехи и обувки за деца и възрастни, сантинарно-хигиенни материали, почистващи препарати, бебешки пюрета, пакетирани варива, консерви, дъждобрани, походни легла и газови котлони.

За повече информация и въпроси, свързани с логистиката на даренията, жителите на община Крушари могат да се обърнат към заместник-кметовете Назмие Люман – на телефон 0878 150 555, и Димитър Костадинов – на 0878 734 918.
Александра Антонова, БТА