/ ThinkStock/Getty Images
Започва набирането на заявления от желаещи да ползват услугата „Обществена трапезария”, съобщават от община Добрич. Молбите могат да се подават от 7 до 13 септември, от 9.30 часа до 16.30 часа, в бившия партиен дом на етаж 11.

По проекта ще бъдат подпомогнати 110 социално слаби добричлии. Трапезарията ще работи от октомври 2018 г. до месец април 2019 г.

Топъл обяд могат да получават хора на месечно подпомагане, самотноживеещи възрастни хора с ниски доходи и липса на близки, които да се грижат за тях, скитащи и бездомни.

В Каварна приемат заявления по проект "Топъл обяд"

След приключване на приема на документи, комисия, сформирана със заповед на Кмета на Община град Добрич ще извърши оценка и подбор на кандидат-потребителите,  в съответствие с указаните целеви групи по проекта и съгласно списъци, предоставени от Дирекция „Социално подпомагане”.

Комисията ще изготви поименни списъци на одобрените потребители и  чакащите резерви, които ще бъдат изнесени на 28 септември пред офиса на проекта и публикувани на официалния сайт на Община град Добрич.

В Шабла
документите се подават в деловодството на общината, ст. 106. Заявления ще се приемат и от здравния медиатор.