/ Дарик Добрич
Община Шабла е сред 38-те общини, които получиха  безвъзмездно дарение в подкрепа дейността на новосформираното доброволно формирование за оказване на помощ по време на бедствия.

Дарението е организирано и доставено по инициатива на Националното сдружение на общините в България, с изключителната подкрепа  на посолството на България в Швейцария. 

На официална церемония по предаване на дарението на общините, която се състоя на 20 февруари т.г. в складовата база на ГД "ПБЗН", МВР в село Локорско, присъства заместник-кметът на община Шабла Цветелин Йорданов, който получи направеното дарение. 

Дарени бяха 8 гумирани панталони за наводнения, 3 гумирани якета за наводнения, 9 гумирани шапки за наводнения, 12 пуловера, 30 униформени гащеризона, 8 униформени панталона, 37 униформени якета, 26 униформени шапки и 15 специални колана.

Доброволното формирование  в община Шабла е сформирано през 2017 година и включва 7 доброволци, които ще бъдат обучени да помагат в критични моменти на бедствие, да поемат отговорност и да действат по най-адекватния начин на място.

В периода  март-април т.г. ще бъде проведен първия курс на обучение.