/ netinfo
Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) ще администрира пробезите Run Bulgaria, а целта им ще бъде да привлекат към активния начин на живот хората от по-малките населени места у нас, съобщават от федерацията.

Избрани са малки градове, между които е и Шабла, защото големите градове в България вече имат своите организирани мероприятия за любителите бегачи.
 
От БФЛА са амбицирани градовете от веригата Run Bulgaria да станат домакини не само на състезания, но и на семинари и активно да участват в организацията. Трасетата на новите състезания ще бъдат разположени около някои от забележителностите и красотите на България.
 
Началото на Run Bulgaria беше дадено със среща между президента на БФЛА Добромир Карамаринов и координатора на веригата от страна на БФЛА Антон Бонов с организаторите на състезанията.
 
Ето и домакините на Run Bulgaria:
 
18 март – Сунгурларе
24 март - Пазарджик
21 април – Шабла
5 май – Хисаря
2 септември – Долна баня
23 септември – Студентски град, София /bgathletic.com/   
 
Община Шабла бе представена на срещата от  Веселин Василев – президент на атлетически клуб „Нефтяник“ – Шабла. „Нашето трасе за шосейния пробег също е емблематично.

Любителите ще имат възможност да бягат от стадиона до фара на Шабла, който е най-източната точка на България“ – подчерта Василев.