Община Добрич: Дъждовете забавиха косенето на тревата
Община Добрич: Дъждовете забавиха косенето на тревата / parkstroj

До две седмици ще приключи окосяването на зелените площи в Добрич, увери директорът на общинско предприятие "Устойчиви дейности и проекти" ландшафтен архитект Десислава Лунчева. Служителите на предприятието работят извънредно, за да може в най-кратки срокове градът да бъде приведен в по-добър вид. Процесът на окосяване е забавен заради интензивните валежи в последните седмици. При влажно време не може да се коси с роторни машини, а едновременно с това тревата расте по-бързо, обясни Лунчева.

Вече са окосени зелените площи в парка, около булевардите, в кварталите"Строител", "Дружба" и Авиограда, а в момента работата продължава в "Рилци", "Балик" и варненска "Добротица".

Работи се активно и по сигнали на граждани за подкастряне на дървета, повдигане на корони или резитба на дървета, ако това се налага, посочи Лунчева.

Тя подчерта, че и езерото в парка вече е почистено изцяло с усилията на служители на общинското предприятие. Частна фирма предложи да направи това срещу 22 000 лева,  но ние успяхме да се справим сами и да спестим тези пари на общината, отбеляза Десислава Лунчева.