Обявяват конкурс за избор на инвеститори за бизнес зоната в Генерал Тошево
Обявяват конкурс за избор на инвеститори за бизнес зоната в Генерал Тошево / община Генерал Тошево

Предстои да бъде обявен конкурс за избор на инвеститор​и за Индустриал​ната зона в Генерал Тошево, съобщават от кметството. Зоната е обособена в северозападната част на града и се разпростира на площ от 140 декара. Вече е изградена довеждащата инфраструктура - газ, вода, ток, канализация за битови и отпадни води, улично осветление, тротоарни площи.

Планът на индустриалната зона е изготвен в Програмата за разпореждане с общинско имущество и след утвърждаването й от Общинския съвет ще бъде обявен конкурс за избор на инвеститори.

Зоната е разделена на 5 парцела. Към момента неофициален интерес са проявили няколко фирми. В непосредствена близост е закупен общински имот от инвеститор, който е предприел строителни работи и се очаква доставка на машини за две фабрики. Първата е за производство на хляб, ядки и сладкарски изделия, като се очаква да стартира до 2-3 месеца и да открие минимум 50 работни места. За втората фабрика, която е по-голяма и е за консерви от плодове и зеленчуци, е изготвен проект, който се очаква да бъде одобрен след месец, за да започнат строителните дейности. Обектът трябва  да осигури 150-200 нови работни места.