Областният управител се срещна с генералния консул на Турция в Бургас
Областният управител се срещна с генералния консул на Турция в Бургас / Областна администрация

Генералният консул на Република Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол бе на посещение в Областна администрация Добрич, информират оттам. С областния управител Детелина Николова те са разменили мисли за случващото се в Европа и за сериозната бежанска вълна, като категорично осъждат тероризма във всичките му форми и изразяват надежда за общоевропейско решение в интерес на мира, стабилността и сигурността на гражданите.

Областният управител и Генералният консул смятат, че географската близост на двете държави е голямо предимство и дава възможност за много съвместни инициативи и проекти, съобщават от пресслужбата на администрацията. Споделено е и намерение за подкрепа и по-нататъшно развитие на сътрудничеството, както и за укрепване на близостта между народите на двете страни.

Гостът е разгледал луксозното издание за проведената миналата година в Истанбул „Интернационална среща на жените кметове - 2015", в която Детелина Николова е взела участие като единствен представител от България. Подписаната тогава Декларация за мир, според консула, е красноречив пример за това, че Турция обединява усилия в тази посока, а жените в политиката доказват своя категоричен принос за защита на мира в световен мащаб.