Областна администрация и Лумос ще правят оценка на стратегията за социални услуги
Областна администрация и Лумос ще правят оценка на стратегията за социални услуги / ОА Добрич

Допълнително споразумение към Меморандума за сътрудничество подписаха Областният управител на Добрич Недко Марчев и и.д. национален представител на Фондация „Лумос" България - Бисер Спиров, съобщават от администрацията.

Предмет на споразумението са конкретни действия и ангажименти по осъществяване на междинна оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Добрич 2011-2015 г. В допълнителното споразумение са определени етапите на оценката, която се провежда в края на третата година от изпълнението на стратегията. Според разписаните клаузи, „Лумос" България приема да изготви и междинен мониторингов доклад за изпълнението на социалните услуги, да разработи методология и да осигури човешки ресурс за осъществяване на междинната оценка.
От своя страна Областна администрация създава необходимите условия, координира, контролира и сътрудничи с всички заинтересовани страни за осъществяване на срещи и осигуряване на систематизирана информация на областно ниво.

На подписването присъстваха ресорният зам.-областен управител Исмет Абил и координаторът на фондацията за Добрич Снежана Ванкова.