Няма поражения върху ДКЦ-2 след последните дъждове
Няма поражения върху ДКЦ-2 след последните дъждове / Дарик Добрич

Няма поражения върху сградата на ДКЦ – 2 в Добрич след дъждовете от последното денонощие, съобщи за Дарик управителят на здравното заведение д-р Валери Веселинов.

„С наши сили и с помощта на Пожарната служба овладяхме положението. Основният проблем е, че котелното помещение е разположено доста дълбоко под земята. Заради обилните валежи водата започна да се просмуква през стените и пода на  котелното, както и през канализационните шахти. Дерето зад поликлиниката беше почти пред преливане.  Успяхме обаче да изпомпим водата малко след полунощ”- разказа д-р Веселинов.

В сутрешните часове на днешния ден е било възстановено топлоподаването в сградата на ДКЦ -2. Центърът функционира нормално, няма засегната техника и оборудване, подчерта д-р Веселинов.

Той информира още, че преместването на главното ел.захранване на по-горен етаж  в сградата на центъра все още не е завършено, но се очаква това да стане до няколко дни.

„Вече сме експерти по отводняването, отработили сме схемата многократно. Но при обилни дъждове котелното помещение винаги е заплашено от наводняване. Взели сме мерки, закупили сме техника за отводняване, но въпросът вероятно трябва да се реши радикално, а това е свързано със сериозни инвестиции и касае други компетенции” – коментира още управителят на ДКЦ-2.