Новият морски комплекс Бялата лагуна ще посрещне 7000 скандинавци това лято
Новият морски комплекс Бялата лагуна ще посрещне 7000 скандинавци това лято / Дарик Добрич

Очаква се 4-звездното ваканционно селище „Бялата лагуна”, което бе открито днес, догодина да бъде сертифицирано за 5 звезди. Това съобщи по време на церемонията Цонко Цонев - кмет на община Каварна, на чиято територия се намира комплексът. Инвестицията за около 40 млн.лева е на собственика Албена АД и туроператора „Томас Кук Скандинавия”. В курорта в местността Иканталъка ще почиват летовници от Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. Пристигнали са първите 50 датчани, а капацитетът на комплекса е 650 места. За цялото лято селището ще посрещне около 7000 гости. Очакванията са следващия летен сезон са те да достигнат 10 000 души.

Комплексът разполага с два ресторанта, сцена за културни мероприятия, няколко басейна, фитнес, детски клуб. В процес на изграждане са три тенис корта и футболно игрище.

На официалното откриване на курорта присъстваха областният управител Маргарита Новоселска, зам.-министърът на туризма Надя Маринова и търговският директор на Албена АД Маргита Тодорова.

„Това е наистина внушителна инвестиция за община Каварна и за нашата област, която ни изпълва със задоволство. Тя е най-значимата за общината след откриването на курорта Русалка в края на 60-те години. Това ще допринесе за развитието на туристическия бизнес в региона, ще се осигурят и нови работни места, като начало 120, и ще се създадат по-добри условия изобщо за развитието на бизнеса в този район”, заяви Маргарита Новоселска.

Новият морски комплекс "Бялата лагуна" ще посрещне 7000 скандинавци това лято
netinfo