„Нещо за четене” – епизод 46: Марина Константинова и „Белият бряг”
„Нещо за четене” – епизод 46: Марина Константинова и „Белият бряг” / netinfo
„Нещо за четене” – епизод 46: Марина Константинова и „Белият бряг”
66747
„Нещо за четене” – епизод 46: Марина Константинова и „Белият бряг”
  • „Нещо за четене” – епизод 46: Марина Константинова и „Белият бряг”

Рубриката „Нещо за четене” на Дарик радио и DarikNews.bg се завръща в ефира в петък следобед и на страниците на сайта след лятната пауза. Драгомил Георгиев представя романа на Марина Константинова „Белият бряг”.

Марина Константинова е един от най-издаваните добрички автори. Пише поезия и проза, осъществила е 13 творчески проекта. Романът й „Златният венец” излезе през 2012 година и разказва за откритията на известен археолог и борбата му с иманярите и чиновниците. Втората сюжетна линия проследява любовна история между художник на храм и царска съпруга в Тракия.

Сред емблематичните книги на авторката са „Навръх тишината” и „Писмо в бутилка”. Марина Константинова е създател на творческия проект „Меню за душата” заедно с художниците Гинка Димова и Вера Пенева и флейтистката Росица Бояджиева.

Добричката писателка и поетеса има разностранни литературни интереси. Тя е автор на поетични книги, сборници с разкази и новели. Нейни творби са преведени на словашки и английски език.

„Прозата на Марина Константинова е изпълнена с позната човечност, загадъчност и припламваща топлина, покрита със сребърната паяжина на отминалото време, което понякога я прави изненадваща като цветна фотография на непознати хора, а друг път упойваща и близка като аромата на сутрешно кафе. Писане без напрежение, с деликатна атмосфера и тънък усет. Литература, по женски мъдра, изпълнена с надеждата за един по-добър свят”, е оценката на писателя Галин Никифоров. /lira.bg/

„Това е история за едно щастливо лято в Тихото гнездо в Двореца в Балчик – последното убежище на Мария Румънска, най-романтичната владетелка на ХХ век. Лятото на любовта – загадъчно, красиво, неповторимо….” – четем на обложката на новия роман на Константинова „Белият бряг”.

„Всеки от своето детство носи като тайнство, като магия, онова, което някой някога му е разказал за румънската кралица Мария. Чудесно е, че Марина отваря тази страница. В своя роман тя обогатява образа на Мария Румънска – една от най-ярките жени–дипломати в Европа от началото на 20 век. Тази личност определя духа на Европа. Романът разказва за срещата на Мария с Али – потомък на богат род от Египет, красив, интелигентен, ерудиран. И за любовта им.”, разказва Драгомил Георгиев. Още за романа чуйте в прикачения файл: