/ Община Шабла
Направена бе символична първа копка за полагане основите на храм „Св.вмчк Георги“ в село Тюленово.
 
Церемонията бе водена от протойерей Йордан Найденов-секретар на Варненската и Великопреславска митрополия, в съслужение с отец Павел Максимов от храм „Св.вмчк Харалампий“ – Шабла, който е  председател на църковното настоятелство, и отец Василий от Каварна.

Първа копка на православен храм в Тюленово – до края на годината
 
Настоятелите и всички дарители положиха подписите си върху документ, който беше запечатан в кутия и заровен в основите на храма.
 
Сред присъстващите бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев, заместникът му Цветелин Йорданов, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, жители и гости на селото.

Община Шабла

Идеята за изграждане на храма е на основният дарител - Димитрин Русев от Добрич, който през 2016 година писмено депозира своето желание до кметския наместник на село Тюленово да строи църква. В крайморското село досега не е имало храм.
 
Преди две години първи своята лепта като дарител дава Емил Тодоров, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Той призова всички да се включат в тази благородна инициатива според възможностите си – с труд или средства.
 
Надеждата на кметския наместник Невена Георгиева е, че до две години църквата ще се изгради. 
 
За дарения:
Храм"Свети Георги Победоносец"
с.Тюленово
Разплащателна сметка-02-24564008
IBAN- BG74STSA93000024564008