Ловният събор в Кобаклъка
Ловният събор в Кобаклъка / netinfo
С празничен водосвет и освещаване  знамената на ловните дружини започна Тринадесетият ловен събор на сдружение „ЛРД –Добрич” - гр. Добрич,  на ловно-стрелковия комплекс в местността Кобаклъка край областния град. Съборът бе посветен на 120-ата годишнина от учредяването на първото ловно дружество в Добрич. В него взеха участие инж. Васил Василев, председател на НЛРС ”Съюз на ловците и риболовците в България”, инж. Тошко Петков – кмет на община Добричка, Илия Михайлов, председател на УС на сдружение "ЛРД - Добрич" гр. Добрич, и член на УС на НЛРС "СЛРБ".

В краткото си слово с дати, събития и имена за традициите в ловното движение в Сдружението Илия Михайлов подчерта колко е важно да се продължи по пътя на първите и да се пази единството на организацията. Той благодари на ловците за усилията, които полагат всекидневно, за да изпълняват своите функции.

ловен събор Добрич
netinfo

В своето приветствие към участниците в събора инж. Васил Василев подчерта, че добруджанци са известни със своето трудолюбие, родолюбие и гостоприемство. Той изрази увереност, че добруджанските ловци ще продължат добрите традиции, за да оставят ярки следи в историята на Националната организация и ще съхранят ценностите, които издигат авторитета на ловците и риболовците. По повод събора той връчи възпоменателен плакет и поздравителен адрес на председателя на УС на Сдружението Илия Михайлов, за да напомня на идните поколения за свършеното преди тях.

Извън програмата поздравителен адрес и подарък от добричкото сдружение получи главният художествен ръководител на ПФА "Добруджа" Стоян Господинов като благодарност  за чудесните взаимоотношения между ансамбъла и ловците и риболовците.

Дипломи и материални награди получиха най-добрите стрелци от Сдружението в дисциплината "скийт", които се състезаваха на 8 октомври т.г. на ловно-стрелковия полигон в м. Кобаклъка: 1. Росен Михайлов Митев от ЛРД Бранище 2.Красимир Стоянов Костадинов от ЛРД Одринци 3. Добромир Пламенов Демирев от ЛРД Златия.

ловен събор Добрич
netinfo

За принос в разширяване на международните контакти дипломи получиха Костас Калайджидис – председател, и Фотис Арапоглу, зам.-председател на ловното сдружение "Артемис" в гр. Кавала, Република Гърция.

За оказване на подкрепа и издигане авторитета на ловното движение в Сдружението дипломи получиха: Георги Христов, председател на УС на ЗК "ХХI век" с. Владимирово, Андрей Калев Люцканов, член на ЛРД в с. Славеево, Джевит Бейтула, арендатор в с. Карапелит, Димчо Стоев Костадинов, председател на УС на ППК "Братство" в с. Росеново, Илия Георгиев Енев, член на ЛРД в с. Лясково, Найден Добрев Вълков, председател на ЛРД в с. Хитово, Пламен Николов Вълчев, арендатор в с. Козлодуйци, община Добричка, Диплом за най-млад председател на ЛРД – Станислав Йорданов Желязков от ЛРД Одърци, и за най-възрастен – Петър Иванов Рашков  от ЛРД Бранище.

За доброто настроение на участниците в събора се погрижиха  младежкият танцов състав при ПФА "Добруджа" и оркестър "Добруджански авлиги". Видяха се стари приятели и близки, вдигаха се наздравици, уговаряха се бъдещи срещи, предлагаха се за дегустация ракии, вино от новата реколта, домашно направени мезета, а от походните скари на дружинките се носеше апетитна миризма.