Над 70 фирми показват продукти на Борсата за семена
Над 70 фирми показват продукти на Борсата за семена / Дарик Добрич

ХVІ - то Международно изложение Борса за семена и посадъчен материал ще бъде открито в 10.00 часа в спортен комплекс „Простор" в Добрич. Над 70 фирми от страната и чужбина са заявили участие в изложението, съобщават организаторите от Добрички панаир „АД". С Борсата за семена за пореден път се открива годишният календар на селскостопанските прояви в България.

През петте дни на форума земеделските производители ще имат възможността да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбената кампания `2010. Български и чуждестранни фирми ще представят богат избор от семена и посадъчен материал, торове и почвени смески, нови технологии в едро и малогабаритната техника, препарати за растителна защита и специализирана литература. 80% от изложителите са редовни участници във форума.

Сред поканените гости за откриването на панаира са представители на Министерството на земеделието, ДФ Земеделие, депутати, Областния управител и кмета на Добрич, кметове от региона. Посетителите ще могат да разгледат изложението непосредствено след откриването му.