Над 2 000 души подкрепиха подписката „Детски добавки за всяко дете”
Над 2 000 души подкрепиха подписката „Детски добавки за всяко дете” / Дарик Добрич

Над 2000 души от региона са подкрепили подписката на НДСВ „Детски добавки за всяко дете”, съобщи областният координатор на партията д-р Георги Желев.

НДСВ настоява всяко дете, до третото включително, да получава детски добавки без това да зависи от месечния доход на родителите. Кампанията се организира на национално ниво, като целта е между първо и второ четене на бюджета в парламента да бъдат внесени над 150 000 подписа.

Подписката в региона ще продължи до края на следващата седмица с амбицията тя да бъде подкрепена от минимум 5-6 хил. души, посочи Желев. В Добрич подписите се събират в изнесен пункт пред хотел „България”, а в останалите градове в региона по главните улици.

В рамките на кампанията НДСВ ще осигури безплатно куклено представление за децата от областта. В събота, 24 ноември от 11.00 часа всички желаещи могат да гледат спектакъла на добричкия куклен театър "Меко казано”. „Искаме да покажем символично, че всички деца са равни и трябва да имат равни права. Така както всички могат да отидат на куклен театър, така всички би трябвало да получават детски добавки”, коментира Желев. По думите му въведеното ограничение от 350 лева в дохода на родителите приравнява детските добавки към социалните помощи, а те не са такива.