Директорът наДържавния музикален и балетен център  Марияна Арсенова се срещна с кмета на Добрич Йордан Йорданов
Директорът наДържавния музикален и балетен център Марияна Арсенова се срещна с кмета на Добрич Йордан Йорданов / Община Добрич
За първи път в Добрич ще гостува Държавният музикален и балетен център – София със спектакъла „Блясъкът на оперетата и мюзикъла“. Концертът ще се състои на 14 юли от 21. 00 часа  на сцената на  Летния театър. Пред добричлии и гостите на града ще се представят солисти, оркестър, хор и балет на Националния музикален театър с диригент Юли Дамянов. Режисьор на спектакъла е Александър Мутафчийски, а сценографията е на Евгения Раева.

Преди гостуването на трупата в Добрич, директорът на Държавния музикален и балетен център Марияна Арсенова и главният диригент Юли Дамянов се срещнаха с кмета на града Йордан Йорданов, информираха от общината. Сред обсъжданите теми между тях са били културният живот на страната и богатият културен календар на община Добрич, в който все по–голяма част от събитията са с национален характер. Представени са били и сфери на сътрудничество между двете институции, които биха могли да популяризират музикалното изкуство у нас и в чужбина.