Жителите на кв.Рилци вече ще се радват на нови фитнес уреди
Жителите на кв.Рилци вече ще се радват на нови фитнес уреди / Община Добрич
Нови фитнес уреди са монтирани на детската площадка пред Народно читалище „Пробуда“ в квартал „Рилци“. Инвестицията е в резултат от публично–частно партньорство между Община Добрич и американската компания "doTerra" чрез  дъщерната й фирма „Есетере България“, които имат най–голямата дестилерия за етерични масла в Добрич.

Дарението е на стойност 13 375 лв. Върху синтетична ударопоглъщаща настилка на площадката с дебелина 20 мм са поставени ски тренажор, комбиниран уред с лост за набиране, тренажор за талия и уред за въздушно ходене, успоредка, както и лежанка и степер. Закупена е и озвучителна уредба. Модерното фитнес оборудване ще може да се ползва от всички желаещи да водят здравословен начин на живот и да спортуват.

През юли миналата година в квартал „Рилци” бе открита единствената засега детска площадка, разполагаща с две нови комбинирани съоръжения, едното за деца от 0 до 3 години, другото - от 3 до 12 години. Монтирани са и две пейки, на които жителите на квартала да отдъхват. Средствата за изграждане на детската площадка се осигурени от фирма "Есетере България" ЕООД. Общата стойност на инвестицията бе 12 000 лв.