/ iStock/Getty Images
Момче на 12 години и зрелостничка са сред новите установени 13 заразени с коронавирусна инфекция в Добричка област, съобщават от Областния координационен щаб. Четирима от далите положителен резултат за вируса през последното денонощие са настанени в covid-сектора на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Мъж на 63 години с хронично заболяване, лекуван в сектора от инфекцията, е починал, информира секретарят на щаба д-р Светла Ангелова. Това е петият смъртен случай, свързан с Covid-19, в областта.

Според данни на щаба Регионалната здравна инспекция е проверила за спазване на противоепидемичните мерки четири центъра за работа с деца, 17 места за настаняване, 32 плувни басейна, СПА център, козметични и фризьорски салони, конферентни зали и други. Общо са инспектирани 85 обекта, сред които административни учреждения и други звена с обществено предназначение. Служители на Областната дирекция на МВР специално са проверили в почивни дни заведения, в които са организирани сватби, балове и други празненства. През отминалата седмица са проверени и 5342 граждани, поставени под карантина, посочват от щаба.

Областният управител Красимир Кирилов отново апелира към всички жители на региона да не подценяват заболяването, да не се събират на големи групи и да носят предпазни средства на обществени места.