/ Младежки център Добрич
На 10 декември отбелязваме Международния ден на човешките права. По този повод от Младежки център-Добрич организират изложба, която  ще бъде подредена във фоайето на Центъра. Експозицията  носи посланието, че правата на човека са еднакви за всички всеки ден, а равенството, справедливостта и свободата предотвратяват насилието и поддържат мира.

Изложба „Моята Коледа“ гостува в Окръжен съд-Добрич

Чрез кампанията „Декларацията във всеки джоб“ копия от Всеобщата декларация за правата на човека ще бъдат разпространени на обществени места в Добрич. В страницата на Младежки център във Фейсбук всеки може да изрази подкрепа за човешките права като се включи в акцията „Добавете гласа си“, четейки един от 30-те члена на Декларацията на родния си език  и споделяйки видеоклипа  с приятелите си.

Тази година се отбелязва 70-годишнината от обявяването на Всеобщата декларация за правата на човека, приета от Общото събрание на ООН в Париж на 10 декември 1948 г. като общ стандарт за постижения на всички народи. 

Рок-концерт напомня за световния ден за борба със СПИН

Благодарение на Декларацията и ангажиментите на държавите към нейните принципи, достойнството на милиони хора по света е спасено, а човешкото страдание е възпрепятствано. Самият факт, че тя издържа изпитанието на времето, е доказателство за универсалността на ценности като равенство, справедливост и човешко достойнство. Поставени са основите на един справедлив свят, който за съжаление все още не е постигнат, подчертават от Младежки център.