Летни емоции в Балчик с джетове и хип-хоп
Летни емоции в Балчик с джетове и хип-хоп / Община Балчик

Балчик ще домакинства второто състезание с джетове Balchik Jet Ski Competition, част от веригата Black Sea Open Jet Ski Tour 2014. Стартът на проявата ще бъде даден тази събота, 16 амгуст, като записването на участниците ще започне в 10:00 часа, а на обяд в 12:00 часа водещият Атанас Михайлов ще открие официално надпреварата с водните машини, информират от морското кметство.


По покана на организаторите от Moko Solution, през целия съботен ден за доброто настроение на участници и зрители ще се погрижи DJ Vladislav Rashkov с най-актуалното от съвременната музика. Цял куп български изпълнители ще изпълнят най-нашумелите хип-хоп хитове на лятото – Димчо Харалампиев, или просто „Dim4ou” ще се качи първи на сцената за всички фенове на българския рап. Веднага след това черната вълна ще продължат Young BB Young и лошото момче на хип-хоп музиката - 100 Кила, който ще изпълни най-новите си парчета.

В подкрепа на всички музикални изпълнители ще дойде и хореографът Христо Хаджимихайлов и неговата група „CREATORS”, които станаха известни след участието си в последния сезон на шоуто „България търси талант”. Те ще представят улични танци и невиждани изпълнения. Специално участие ще вземат и момичетата от Free Dance Agency, които ще нагорещят още повече атмосферата на плажа с атрактивна хореография.

Състезанието се провежда за втора поредна година с подкрепата и съдействие на община Балчик. Общият награден фонд, който ще си разделят призьорите на 16 август, е на стойност 13 000 лева. Участниците ще се състезават в категориите: деца до 15 години, прав джет или  jet ski, седнал джет или runabout, съответно до 200 конски сили и над 200 конски сили и категория жени.

Последният етап от Black Sea Open Jet Ski Tour 2014 е в Приморско на 23 август.