Курортът Албена обявява намаления през септември и новите цени за догодина
Курортът Албена обявява намаления през септември и новите цени за догодина / netinfo
До няколко дни КК”Албена” ще обяви цените си за лято `2009, съобщи зам.-директорът „Продажби” в комплекса Соня Стойчева. Новите цени ще бъдат рекламирани на големи билбордове в курорта и с листовки сред гостите. До 20% отстъпка от цената ще получат тези, които резервират и платят своята морска ваканция до 1 март 2009 година.

В момента в Албена отдъхват 2400 българи. Това е с 400 души повече, отколкото по същото време на миналата година. Затова специално за българи от 28 август до 20 септември важи офертата с мото „Ваканцията продължава” с по-ниски цени. 50 лева вместо 80 ще се плащат на човек с обслужване „ол инклузив” в тризвездни хотели – лукс. По-евтино – само 40 лева на човек - ще излиза и късната ваканция с нощувка и закуска. „След като обявихме тези цени, само за 5 дни имаме записани 200 желаещи да почиват през септември в Албена.” – каза Стойчева.

Румънските гости, които също бележат бум тази година, в момента са най-многолюдната група туристи в Албена – около 2500 души. Оказва се, че много румънци ще пристигнат тук през септември и октомври на специализирани семинри и конгресни мероприятия.

Легловата база в Албена в момента е запълнена на 90%. Освен българи и румънци в курорта почиват 2300 руснаци, 1700 германци, 1400 скандинавци, 1200 французи. Очаква се през септември с около 10 % да паднат и цените на храната и напитките в комплекса.

В прикачения файл чуйте какво каза за Дарик Сона Стойчева: