Кметът на Каварна поздрави националния отбор по бадминтон
Кметът на Каварна поздрави националния отбор по бадминтон / община Каварна

Състезатели от националния отбор на България по бадминтон са на подготвителен лагер в спортна зала „Олимпиада“ в Каварна. Тренировките ще продължат до 29 август. Отборът е воден от спортния директор на Българската федерация по бадминтон Орлин Цветанов.

Кметът на община Каварна Нина Ставрева поздрави лично бадминтонистите и треньорите на едно от редовните им занимания. От името на д-р Володя Златев-председател на Българската федерация по бадминтон, госпожа Ставрева получи благодарствен плакет „За активен принос и заслуги за развитието на бадминтона в община Каварна“.

Треньорът на националния отбор по бадминтон е най-титулуваната  бадминтонистка на България Петя Неделчева, която е достигала върховото трето място в световната ранглиста. Тренировките на подготвителния лагер в Каварна се водят и от първата европейска шампионка на България по бадминтон - Диана Колева, която е треньор и на националния отбор в Шотландия.

В тренировките на лагера в Каварна участие взимат първата ракета на България - Димитър Янакиев, и бадминтонисти от други страни. От лагера отсъстват някои от състезателите на националния отбор, поради участието им в световното първенство по бадминтон в Базел, Швейцария.