бадминтон
бадминтон / netinfo
Следващата година ще започне изграждането на зала за бадминтон, в която ще могат да се упражняват и други спортове. По проект залата ще е многофункционална и ще може да приема по 100 състезатели на час. Тя ще струва около 3 млн. лв., които ще бъдат дадени от Общината, съобщи кметът Живко Тодоров на среща с Пламен Михалев и Тихомир Киров-европейски шампиони по бадминтон в групата 40+.

Двамата състезатели разказаха, че им се е паднал най-тежкия жребий, но са успели да победят в мачовете. На финала са се наложили над двойка състезатели от Швейцария и Дания. И двамата са на по 41 години. За пръв път са играли едни срещу друг, когато са били седемгодишни. Оттогава са все заедно и не скриха, че имат желание и за световна титла догодина в Полша.    

Кметът припомни, че бадминтонът се очертава като един от спортовете, който носи най-много успехи на града ни.

Стара Загора е столица на бадминтона в България“, каза Христо Михалев, председател на Управителния съвет на Спортен клуб „Бадминтон“. Той похвали двамата шампиони за тяхното трудолюбие и ентусиазъм. Стигнали са до успеха след победи над всичките си съперници, не са загубили нито един гейм, макара че са тренирали усърдно само три месеца по два часа сутрин и вечер. Европейското първенство се е провело в Гуадалахара в края на септември. В него са участвали 1260 състезатели и се определя като най-голямото европейско състезание досега. „Пожелавам им да устоят европейската титла, а догодина има и световно първенство“, обясни Михалев. Ние пък ще обещаем нова зала, допълни кметът Живко Тодоров.