Започва проектиране на нова зала за бадминтон в Стара Загора
Започва проектиране на нова зала за бадминтон в Стара Загора / Dariknews.bg

Нова модерна зала за бадминтон ще има до няколко години в Стара Загора. Това обяви кметът Живко Тодоров при срещата си с младата надежда на този спорт в града Владимир Шишков. Тя ще бъде изградена след разширяване на сградата на БСФС в града, където и в момента тренират старозагорските бадминтонисти.

„Подписахме договор и възложихме проектиране на сградата, за да може да се разшири и да се направят още няколко корта. Така ще можем посрещаме европейски състезания по бадминтон. След като проектът е готов ще търсим финансиране, ще кандидатстваме и пред Министерството на спорта", обяви кметът Живко Тодоров.

Според председателя на Бадминтон клуб Стара Загора Христо Михалев в залата ще могат да се провеждат и турнири по още три вида спорт. „Благодарни сме на кмета Живко Тодоров. Мисля, че до две години новата зала ще е факт и ще потвърдим имиджа на Стара Загора като столица на бадминтона.

От името на клуба по бадминтон Христо Михалев връчи на Владимир Шишков чек на стойност 1000 лева и му пожела да се завърне с медал от младежките олимпийски игри в Китай. Надпреварата стартира на 14 август в град Нандзин.

Ръководството на община Стара Загора също връчи символичен подарък на спортния талант - раница и ракета за бадминтон. „Изключително съм щастлив от успеха, защото за да се класираш за игрите трябва да си изключително постоянен през целия сезон", коментира пред Дарик Владимир Шишков.

В момента той е на осмо място в европейската ранглиста за младежи. „Сметките ни показват, че в края на седмицата когато излиза новата ранглиста той ще бъде трети", обясни един от треньорите му Слънчезар Цанков. „Той е пример за подражание за всички деца, които тренират при нас", допълни Христо Михалев.

Младежките олимпийски игри се провеждат за втори път. Преди четири години домакин на проявата бе Сингапур, тогава българският тим бе с 12 състезатели. „Все още не е ясно колко ще бъдат сега нашите състезатели", коментира Слънчезар Цанков. „Това е поредният успех на старозагорският бадминтон", заяви кметът Живко Тодоров.