Каварна и “Русалка Холидейз” правят съвместно туристическо дружество
Каварна и “Русалка Холидейз” правят съвместно туристическо дружество / netinfo

Община Каварна и “Русалка Холидейз” ще направят съвместно дружество за туристически продукт, който да разкрие нови работни места, съобщават от предизборния щаб на Цонко Цонев. За това са се договорили кандидатът за втори кметски мандат  в Каварна Цонко Цонев и изпълнителният директор на “Русалка Холидейз” Евгения Банева.

Целта е създаване на дизайнерско ателие, което да произвежда нови аксесоари, необходими за туристическата индустрия. Във ваканционно селище “Русалка” работят над 400 души от община Каварна. Половината от тях остават на работа през цялата година. “За разлика от други общини, през първия мандат на господин Цонев работихме изключително ползотворно по линия на публично-частното партньорство”, изтъква Евгения Банева. Община Каварна и “Русалка Холидейз” подготвят реализирането на няколко съвместни проекта. Цонко Цонев е обещал съдействие за изграждането на 5-звезден хотелски комплекс в “Русалка”, както и за изграждане на луксозно яхтено пристанище с цялостна инфраструктура под ваканционното селище.

“Ако не беше Цонко Цонев, това тук нямаше да се случи. Кметът на Каварна провокира инвеститорския интерес, светкавично реагира на всяка добра идея, което е рядко срещано в страната. И още нещо – по време на целия първи мандат на Цонко Цонев не съм срещнал нито една корупционна схема. А самият факт за увеличения близо четири пъти общински бюджет е достатъчно красноречив за качествата на кмета Цонев”, каза Николай Банев, председател на Съвета на директорите на АКБ “Форес” и допълни, че през втория мандат на Цонко Цонев съвместно ще реализират идеята за построяване на писта за Формула 1 върху терена под село Българево.