Канят български инвеститори в Призрен
Канят български инвеститори в Призрен / netinfo
Кметът на косовския град Призрен Рамадан Муя отправи покана към българските инвеститори. Като кмет ще предоставя на всички, които са готови  да инвестират,  добри условия в рамките на моята компетенция, каза Рамадан Муя. Според него за българските инвеститори ще представлява интерес младата работна ръка, която има Призрен.

Делегация от Призрен е на официално посещение в Каварна. Визитата е по повод петия международен общобългарски младежки фолклорен събор „С България в сърцето” и е на база сключен договор за сътрудничество между двете общини.

Кметовете на Каварна и Призрен - Цонко Цонев и Рамадан Муя, подписаха План за сътрудничество за 2008 година. В него се предвижда създаване на съвместен център за подготовка на квалифицирана работна ръка за нуждите на туризма и реализирането на съвместна трудова борса в Призрен. Възможно е младежи от Косово да дойдат да работят в сферата на туризма у нас, тъй като безработицата там е много висока, коментира кметът на Каварна Цонко Цонев.

Във фестивалната програма в Каварна се представя и  фолклорна група от Призрен. В рамките на посещението беше открита  и  изложба на традиционни носии от Косово.