Инициатива "Наследници"
Инициатива "Наследници" / netinfo
Екипът на Младежки център – Добрич стартира Инициатива „Наследници“, посветена на честването на 1 ноември – Ден на народните будители. Планира се първоначално да се събере информация за млади хора, родственици на видни личности от нашата история - общественици, духовници, военни, писатели и др., чийто принос за града или държавата ни, не бива да бъде забравен. В навечерието на 1 ноември, младите хора заявили желание да участват в инициативата, ще имат възможност да разкажат за личността на своя прародител посредством подготвена от тях презентация. Представянето ще се проведе в голямото фоайе на Младежкия център.
 
Галерията се включва в Европейските дни на наследство с изложба графика

Екипът на Младежки център – Добрич разчита инициативата да предизвика интерес и да насочи вниманието към непреходните ценности и силните личности от нашето минало, от които да почерпим вдъхновение с вяра в потенциала на новото поколение.

Заявка за участие може да бъде направена до 20 октомври в Младежкия център - етаж 2, при организаторите на младежки дейности, както и на имейл адреса на центъра: mcdobrich@mc-dobrich.org.