/ netinfo
"Не си сам" е съвместен проект между Кирил Маричков и инди - рок групата от Каварна
Инди-рок групата „JEREMY?” издава първата си песен на български език. Съвместният сингъл на групата от Каварна и Кирил Маричков - „Не си сам“ ще има премиера на 15 декември в столичния клуб „Терминал 1”.

Основаната в Каварна група JEREMY? с нов албум

И този път „JEREMY?” не изневеряват на стила си - смисълът на текста е дълбоко социален, бунт срещу „сега“, независимо дали е вътре в себе си, дали говориш на ближния си или гледаш към другите. Част от това социално послание е и приемствеността между поколенията, различните и различността като цяло.

“JEREMY?” си остава същото нещо. Не сме променили визията, идеите си и мечтите. Разбира се, че можем да правим песни с български текстове, но не и само защото някой ни казва, че трябва. Отдавна обаче, ни гложди въпросът за повече толерантност и приемственост между хората в България.

Искахме да го поставим ясно и решихме да направим дует, който да бъде на български език. Първият, за който се сетихме, е Кирил Маричков. Това, че той се съгласи да направим тази крачка заедно означава всичко за нас!” - споделя Ерсин Мустафов - фронтменът на „JEREMY?”.

Групата “JEREMY?” е създадена в Каварна от Ерсин Мустафов и Ташо Колев. Първият сингъл на Джеръми е песента „Runaway“ в началото на 2014 г. През есента на същата година следва изява с група П.И.Ф. в Лондон.

През 2015 г. нашумяват със сингъла си „Fake fruits“, чийто клип е излъчван в балканската версия на MTV, а песента спечелва първо място в международния конкурс „International Songwriting Competition“. „Джеръми?” е подгряваща група на Куин за концертите им в България, Полша и Румъния през 2016 г.