/ iStock/Getty Images
Обвинителен акт внесе в съда Окръжна прокуратура - Добрич срещу 38-годишен мъж, който използвал чужди банкови карти без съгласието на притежателите им, превеждайки пари от тях, съобщиха от обвинението.

За периода от 15 октомври 2018 година до 13 февруари 2019 година той успял да реализира 25 транзакции към сметки на трети лица, които нямали касателство с извършените от него престъпления, на обща стойност 5535,02 лева. През няколко дни той извършвал незаконни преводи на неголеми суми пари от сметките на непознати хора към сметките на други лица. Вторите нямали информация какви са тези плащания и само осигурявали последващи трансфери към сметката на обвиняемия или към сметки на непознати за тях лица срещу заплащане.

Обвиняемият е известен на органите на реда и на прокуратурата, тъй като вече е осъждан. Освен това в момента на извършване на престъплението бил обвиняем по друго досъдебно производство за документна измама.

Предстои делото срещу 38-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Окръжен съд - Добрич. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание затвор за срок от 2 до 8 години, както и „глоба“ до двойния размер на получената сума по първото обвинени. Както и затвор за срок от 1 до 6 години и „глоба“ от 3000 до 5000 лева по второто обвинение за пране на пари.