Драматичен театър "Йордан Йовков"
Драматичен театър "Йордан Йовков" / Дарик Добрич
На 12 октомври камерната зала на добричкия драматичен театър ще бъде именувана на основателя му Атанас Попов, съобщи в ефира на Дарик радио директорът Иван Мандев. На същата дата ще бъде отбелязана 90-ата годишнина  от създаването на театъра.

На годишнината е посветен есенният театрален сезон на Драматичен театър „Йордан Йовков”, който започна в края на септември с премиерата на постановката „Службогонци”.

На 8 октомври ще се играе спектакълът „Гераците”, а на 11 и 12 октомври – „Преспанските камбани” по едноименната творба на Димитър Талев, представление, специално направено за годишнината. Салонът ще бъде закрит на 15 октомври с „Редки тъпанари”  - авторски спектакъл на Теди Москов.

Преспанските камбани театър Добрич
"Преспанските камбани"

После трупата тръгва на турне на сцените в Сливен, Шумен, София, Русе, Варна. В камерна зала през зимата ще се играят „Ретро” на Александър Галин и „Оркестър Титаник” на Христо Бойчев.

Предизвикателство за трупата на театъра ще бъде авторският мюзикъл на Петър Радевски „Кастинг”, който ще бъде подготвен за 27 март - Международния ден на театъра. Участие ще вземат балет „Алексия” и талантливи млади певци от Добрич.

Добричкият театър е създаден през 1928 година от Атанас Попов - образован добруджанец, завършил изящни изкуства и философия, учител, режисьор, актьор, дълги години директор на театъра.