/ dariknews.bg, Деян Герговски
11 водачи, шофирали без да притежават свидетелства за управление на МПС, са засечени при проверки на пътна полиция от 18 до 22 юни Важно за шофьорите: Засилени проверки по пътищатав Силистренска област. В този период в страната се проведе специализирана полицейска операция с цел подобряване безопасността на движението.

Важно за шофьорите: Засилени проверки по пътищата

Във фокуса на проверките бе спазването на скоростните режими, правоспособността на водачите, използването на обезопасителни колани и детски обезопасителни системи, отнемането на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки и други.

122 нарушения в Силистренско в рамките на 24-часовата полицейска операция 

В Силистренска област в този период са проверени 1311 моторни превозни средства. За установени нарушения са съставени 57 акта и са наложени 412 глоби по фиш. Санкционирани са петима мотоциклетисти – четирима за неизползване на защитни каски и един за скрита регистрационна табела.

При проверките са засечени 26 водачи и пътници без обезопасителни колани, 11 неправоспособни водачи, 8 - седнали зад волана след употреба на алкохол и 1 под въздействие на дрога. Установени са пет моторни превозни средства без регистрация. Връчени са 106 електронни фиша.