Хор от Естония грабна голямата награда на балчишкия Хоров фестивал'2019

Наградата на фестивал Черноморски звуци
Наградата на фестивал Черноморски звуци
Смесен хор „K.O.O.R.“ от Талин, Естония, грабна Голямата награда за цялостно представяне в IX Mеждународен хоров фестивал „Черноморски звуци” в Балчик, който се проведе от 5 до 9 юни. Диригентът на състава Raul Talmar получи и диплом и статуетка от Съюза на българските музикални и танцови дейци.
 
Диплом и парична премия от Сдружение „Музикален свят-Балчик“ за детски и младежки състави - „Бъдещето на Европа“, получават The Pilsen children's choir от Пилзен, Република Чехия с диригент: Bedřiška Koželuhová. Същото признание получава и Камерна формация „Soul voices“, Добрич, България с диригент Габриела Павлова.
 
Специален диплом от Сдружение „Музикален свят-Балчик“ за най-ярко присъствие на фестивала заслужи тази година Мъжки хор „Jussit“, Seinajoki, Финландия с диригент Juha Holma.
 
Български хоров съюз връчи диплом за най-добре представил се български хор на Младши състав на детски хор „Бодра песен“ - Шумен, България, с диригент Деница Узунова.
 
За изпълнение на българска песен от чуждестранен хор диплом и плакет от Съюза на българските композитори получи The Pilsen children's choir от Пилзен, Република Чехия с диригент: Bedřiška Koželuhová за изпълнението на песента „Сладкопойна чучулига“ от Панайот Пипков.