Хандбалистите биха Пролетер, но отпаднаха от Чалъндж къп
Хандбалистите биха Пролетер, но отпаднаха от Чалъндж къп / netinfo

Мъжкият хандбален тим на "Добруджа-Сплендид" се наложи с 31:26 над сръбския "Пролетер Нафтагаз" в срещата-реванш от евротурнира "Чалъндж къп". Преднината на жълто-зелените обаче бе недостатъчна, за да заличи загубата с 14 гола в първия мач в град Зренянин и да изпрати добричлии на четвъртфиналите.

Феновете в препълнената зала "Русалка" наблюдаваха един оспорван и зрелищен мач. Гостите от "Пролетер" играха по-балансирано и поведоха в началото на първото полувреме. "Добруджа" допусна повече грешки, но успя да поддържа равенството почти през цялото полувреме, което завърши при резултат 14:13 за сърбите.

Добричлии поведоха от самото начало на втората част, като поддържаха преднина от 2-3 гола и бяха по-бързия и по-атакуващ отбор. Отлични изяви за жълто-зелените имаха Светлин Димитров и Росен Колев, които завършиха срещата съответно със 7 и 6 точни попадения. Отборът ни показа истинска класа във втората половина на полувремето, благодарение на опита и отличната игра на Светослав Божков, капитана Илиян Илиев и Венцислав Петров.

Мачът бе ръководен от украински тандем.

След срещата ст.треньорът на "Добруджа-Сплендид" Георги Андреев заяви, че въпреки загубата участието на добричлии в 1/8-финалната фаза на "Чалъндж къп" подобрява коефициента на България за евротурнирите и това е успех.