Групите Ариелъ и Зора свирят благотворително в Добрич
Групите Ариелъ и Зора свирят благотворително в Добрич / http://www.borianalazova.info/

Благотворителен концерт ще направят групите "Ариелъ" и "Зора" в Добрич. Събитието е част от кампанията "Дари глътка въздух" за Боряна Лазова, страдаща от рядката болест муковисцидоза. Концертът е от 21.00 ч. в клуб "The Maze", който се намира под фонтана на пл."Демокрация". Входът-дарение е на стойност 3 лева. Кампанията обхваща градовете Варна, Добрич, София и Велико Търново. В нея участват редица артисти и музикални групи.

Боряна Лазова е на 29 години и е един от възрастните представители с това заболяване. Живее в Пазарджик. Тя се обръща към всички с молба да помогнат, за да се порадва още малко на щастие и приятели.

Муковисцидозата не може да се излекува, но при постоянно и адекватно лечение засегнатият може да води пълноценен и по-продължителен живот. Колкото по-рано се установи заболяването и се започне лечение, толкова по-добро ще бъде състоянието на болния. Болните от муковисцидоза постоянно се нуждаят от лекарства и то във високи дози. В САЩ и Канада средната продължителност на живота на болните при лечение вече достига 50, а в Европа - 40 години. В България е 12.5 години.

Повече за Боряна може да видите тук.