слънчево и горещо
слънчево и горещо / Thinkstock/Getty Images
Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Ще продължи да се затопля и максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури ще са между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода ще е от 24-25 градуса по северното крайбрежие до 27 градуса - по южното. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб, по високите части умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, на 2000 метра - около 16 градуса.

В четвъртък ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 33 и 38 градуса, по-ниски ще са по Черноморието - между 28 и 31 градуса.

В петък от северозапад, с краткотрайно усилване на вятъра, температурите съвсем слабо ще се понижат, но ще се задържат малко по-високи от обичайните за първата половина на август.

Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места, главно в планините и планинските райони в западната половина от страната ще превали и прегърми.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

                   Източник: БТА, НИМХ