Гласуват бюджет'2011 на община Каварна
Гласуват бюджет'2011 на община Каварна / Дарик Добрич

Бюджетът на община Каварна за тази година ще бъде гласуван от местния парламент. Той е с макрорамка от 12 852 000 лева. Отчетът за 2010 г. сочи, че морската община е разполагала със 17 800 000 лева.

Разликата в размера на бюджетите за тази и миналата година идва от облигационен заем, с който е разполагала община Каварна през 2009 и 2010 г., поясни за Дарик кметът Цонко Цонев. Той е бил на обща стойност 5.8 млн.лева, от които 3.5 млн.лева са усвоени през 2010-а. С парите са финансирани ремонти на тротоари и улични настилки, канализация, както и изграждането на новата сграда на общината, която ще бъде открита официално на 6 май т.г. От 15 март в нея се местят най-важните отдели, съобщи още Цонев. През миналата година община Каварна е привлякла допълнително 5 млн.лева по проекти, които са извънбюджетни средства. Цонев коментира още, че не очаква дебатите около бюджета да протекат драматично и да има промени в параметрите, предложени от екипа му.

Заседанието на Общинския съвет в Каварна започва в 14.00 ч.. На него предстои да се приемат още актуализация на годишната програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост, програма за развитие на читалищната дейност, транспортна схема на общината, условия за конкурс за обществен превоз.

Годишен отчет за дейността си през 2010-а ще направи общественият посредник в Каварна. Ще бъде разгледани и действията на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Съветниците ще дебатират и работата на създадената временна комисия за проучване и изработване на стратегия за паркирането в централната градска част на Каварна, както и кандидатстване на общината за финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие" с проект за „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура".