Гимназия „Райко Цончев“ приключва успешно годината с инициативата „Project stage“Ж
Гимназия „Райко Цончев“ приключва успешно годината с инициативата „Project stage“Ж / Гимназия
„Project stage“ или "Сцена на проектите" е финално годишно събитие, на което учениците от профилираната гимназия „Райко Цончев“ показаха талантите и знанията си. Събитието е замислено като възраждане на просвещенската традиция на годишния изпит.

Като за начало учениците от групи А2, В1 и В2 по английски език представиха годишните си проекти. За професиите на бъдещето  разказаха младежите, изучаващи АЕ на ниво А2.
Гимназия Райко Цончев приключва успешно годината с инициативата Project stage
Гимназия

Избрани държави от изток, запад, север и юг пък презентираха учениците от група В1. Изследователска задача във връзка с избрано събитие или личност от миналото имаше последната група В2.

Учениците от 8,9 и 10 клас участваха в бинарен урок по литература и история и в екипи изработиха постери за изучаваните епохи на човешката култура и история - от Античността до Модернизма.

Открит бинарен урок по испански и български език имаха и учениците от испанската паралелка.
Гимназия Райко Цончев приключва успешно годината с инициативата Project stage
Гимназия

Денят завърши с две вълнуващи събития - представянето на учебника по мениджмънт, написан от  Жулиана Георгиева и проф. д-р Димитрина Каменова от Департамента за модерни обучителни методи към ВУМ и откриване на Центъра по предприемачество - новооборудван кабинет, в който часовете си ще провеждат учениците от профил "Предприемачески".