Ема Георгиева представя новата си стихосбирка
Ема Георгиева представя новата си стихосбирка / община Добрич
Актрисата и почетен гражданин на Добрич Ема Георгиева ще представи последната си стихосбирка „Репетиция за живот“. Премиерата е на 8 ноември от 17.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“. Книгата излиза със спомоществователството на Община Добрич и е със знака на Издателство „Матадор 74“.
 
Редактор на книгата е акад. Марин Кадиев – председател на Съюза на независимите български писатели, художник е Елисавета Качулева. Музикален акцент на представянето на книгата ще сложи цигуларката Ирина Олшанска.

Ема Георгиева става почетен гражданин на Добрич
 
Ема Георгиева е родена във Варна, но целият й съзнателен живот минава в Добрич. Приятелите на театъра познават нейните многобройни роли на сцената на Драматичен театър „Йордан Йовков“, тя снимала се е в киното и телевизията. Днес работи активно с децата на Театрална студия „Зорница“ в Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“, активен деец е на Български червен кръст.

„Не ме плашат годините, ако човек запази любопитството си към света, ако преследва мечтите си на сън и наяве. Ако трябва да направя някаква равносметка, някаква оценка за себе си – се поставям в категорията „хора без възраст”, казва Ема Георгиева.