Една година промени  в съдилищата в Добрич
Една година промени в съдилищата в Добрич / netinfo

Директорът на мисията на Американската агенция за международно развитие (ААМР) -Майкъл Фриц ще инспектира основните промени в работата на Окръжния и Районния съд в Добрич  на 12 октомври. Посещението се прави една година след подписаното  споразумение със съдилищата в Добрич.

 

 Според разработените планове в съдебната палата вече работи нов информационен център. Създаден е нов регионален обучителен център за магистрати и съдебни служители и ново обединено деловодство на Окръжен съд – Добрич.

Съдилищата са  разработили стратегии за намаляване забавянето на делата, разработване и прилагане на техники за подбор и наемане на кадри, създаване на подробна нова интернет страница, прилагане на разпределяне на делата на случаен принцип, за да се гарантира справедливост и разработване на текущи обучения за магистратите и съдебните служители.

Когато двете съдилища в Добрич постигнат необходимото ниво на изпълнение на плановете за подобряване на работата им, те ще получат статут на съдилища-модели на ААМР и ще се присъединят към шестнадесет други съдилища в цялата страна.