/ Община Генерал Тошево

Два проекта, свързани с подобряване уличната мрежа в община Генерал Тошево и изграждането на многофункционално спортно игрище, ще бъдат осъществени през следващите две години, съобщиха от общината на добруджанския град. 

В Генерал Тошево ударно ремонтират пътната инфраструктура

Първият проект е „Строителство, реконструкция и рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоарни съоръжения и принадлежностите към тях“. Той включва пълна рехабилитация на ул. „Втора“ в с. Люляково, ул. „Антимовски хан“ в с. Кардам и част от ул. „Васил Алексиев“ в Генерал Тошево.

В рамките на проекта ще бъда премахната старата настилка, ще бъде положена нова основа, върху която ще се положи нов слой асфалтово покритие. Освен това ще бъдат направени нови бордюри и хоризонтална маркировка.

Купуват ново оборудване за кухнята на социалния патронаж в Генерал Тошево

Общата стойност на предвидените пътно-строителни дейности е 1 117 698 лева. Вторият проект е насочен към спортната инфраструктура в Генерал Тошево. С 61 860 лева по него ще бъде изградена площадка за волейбол и баскетбол в двора на ОУ „Христо Смирненски“.

Проектът ще включва изграждане на стоманобетонен фундамент, полагане на каучукова или полиуретанова спортна настилка, разчертаване на игрални полета, обграждане с метална мрежа. Договорите и за двата проекта се изпълняват по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони.