ДТ Йордан Йовков - Добрич
ДТ Йордан Йовков - Добрич / Дарик Добрич - архив
През 2018 г. в театъра се надяват да стартира дългоочакваният ремонт на Голяма зала
В последните три години ДТ ”Йордан Йовков” увеличава приходите от продажба на билети с по 20-30 хил.лв., съобщи в ефира на Дарик директорът на трупата Иван Мандев. Общо 22 хиляди зрители са посетили залите на театъра през миналата година, спрямо 18 хил. за предходната. Преизпълнението на финансовия план тази година е с 34 хил.лв., информира Мандев.

През  2018 г. добричкият драматичен театър ще отбележи 90 години от създаването си. По този повод е заплануван частичен ремонт на сградата на стойност 1 млн. и 200 хил.лв. , съобщи още директорът на трупата. Предвидените дейности  ще включват  възстановяване на отоплението и климатизацията на Голяма зала, изграждане на вентилационна система и рекуперация на въздуха. Очаква се парите за ремонта  да бъдат отпуснати от Министерство на културата и по темата вече се водят разговори  с ресорния министър и народни представители от Добрички регион, уточни Иван Мандев.

90-ят рожден ден на театъра  ще бъде отбелязан с нов спектакъл –  класиката „Преспанските камбани” от Димитър Талев. Режисьор на пиесата ще бъде Стефан Спасов, който ще работи изцяло с колектива, създал „Зорба гъркът” и „Гераците”. Годишнината ще бъде ознаменувана още с есенен театрален салон,  в който освен „Преспанските камбани” ще бъдат показани и спектакли на гостуващи водещи театри от страната.

На 12 януари на добричка сцена  предстои премиера на „Стъклената менажерия” от Тенеси Уилямс. Веднага след това добричките театрали започват работа по друг нов спектакъл „Д-р” от Бранислав Нушич.