Стойка Петрова 
Стойка Петрова  / netinfo

Боксьорката Стойка Петрова завоюва петото място в тазгодишната класация за „Спортист на годината” през 2018-а. Тя довери веднага след края на церемонията, че приключва състезателната си кариера и ще се отдаде в треньорското поприще. 33-годишната Петрова завоюва сребърния медал на СП по бокс за жени в Индия през ноември. Това е второ сребро за нея, след като през 2016-а година завърши втора в Астана, Казахстан.

„Със смесени чувства изпращам 2018-а година, тъй като съм леко разочарована за това сребро през годината. То ми е второ, а всеки се бори за върха”, бяха първите думи на Петрова пред БНТ.

“Най трудната битка бе преди 2018-а, тъй като лекувах травма, за да мога да се завърна. Много е тежко, когато един състезател е отсъствал дълго време, но смятам, че го направих по най-добрия начин”, продължи тя.

„Имам планове за драстична смяна на категорията. Смяната ще бъде в личен план, тъй като ще се отдам повече на семейството и ще прекратя състезателната си дейност. Ще се отдам на треньорството. Това решение е взето след края на световното първенство. Близо е 2020-а година, когато е Олимпиадата, но виждате, че тази година за бокса е много добра. Имаме шест медала при жените, европейска титла до 22-години, а аз ще бъда до състезателите, за да ги подкрепям. Най-ценният ми момент за мен е предложението за брак от моята половинка”, завърши Стойка Петрова.

Гонг